Sander Eggen

Even voorstellen

Mijn naam is Sander Eggen. In 2004 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium (Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht), richting gitaar lichte muziek en sindsdien werk ik als gediplomeerd gitaardocent.

Na mijn afstuderen heb ik me gespecialiseerd in jazz, Braziliaanse muziek en wereldmuziek. Hierna heb ik ook de opleiding tot muziektherapeut afgerond. Naast het lesgeven ben ik actief als uitvoerend gitarist en geef ik cursussen en workshops over het gebruik van muzikale vaardigheden/interventies in een therapeutische setting. 

‘…Plezier in gitaarspelen staat in de lessen voorop. Ik probeer te zoeken naar de muziek die leerlingen aanspreekt en raakt. Deze gebruik ik zoveel mogelijk als uitgangspunt in mijn lessen. Iedere leerling heeft een andere smaak en leert op een andere manier. Ik probeer te ontdekken waar de interesse van een leerling ligt en stimuleer deze om op een muzikale ontdekkingsreis te gaan. .

De opleiding voor muziektherapeut is voor mij een verrijking en aanvulling op mijn werk als docent. Hierdoor ben ik in staat om leerlingen, die door beperkingen vastlopen in het reguliere muziekonderwijs, iets extra’s te bieden door o.a. extra tijd te nemen voor leerlingen en lesmateriaal aan te passen waardoor een situatie ontstaat waarin een de leerling goed presteert en plezier beleeft aan muziek maken. Ik gebruik hiervoor naast de gitaar ook andere muziekinstrumenten als keyboard, slagwerk en percussie instrumenten en zang.’